Székesfehérvárról a tatai laktanyáig: csatlakozz a tüzérséghez!

Székesfehérvárról a tatai laktanyáig: csatlakozz a tüzérséghez!

A magyar haderőfejlesztés újabb ciklusának egyik fő mottója: csatlakozz a tüzérséghez! Székesfehérvártól nem messze, mindössze 60 kilométerre ugyanis kiemelt illetménnyel és lehetőségekkel várja a magyar honvédség a leendő katonákat kiképzésre. A szerződéses, avatáson átesettek pedig egész életre való hivatást találhatnak maguknak.

Székesfehérvárról vonulnál be? Nem is olyan messze találsz lehetőséget!

Aki székesfehérvári álláskeresőként vagy karrierváltóként elhatározta, hogy a katonai pályára lépjen, könnyen útbaigazítást találhat. Még a helyi álláslehetőségek között is feltűnik egy kiemelt lehetőség, nem messze, Tatáról. Az oldalon is egyszerűen lehet jelentkezni, valamint a helyi toborzó irodában. Amire szükség lesz, az a 8 általános iskolai végzettség, az erkölcsi bizonyítvány és egyéb dokumentumok leadása. De ezekről mind tájékoztatást fog kapni az érdeklődő.

Tobrozó iroda: Székesfehérvár, Mészöly Géza u. 7, 8000

A Magyar Honvédség toborzókampányt indított: tüzéreket keresnek havi bruttó 737.000 forintos illetménnyel

Az "Embert a vassal" toborzókampány óriási népszerűségnek örvend az elmúlt időszakban. A megújuló tüzérséghez ugyanis fiatalok tömegei is jelentkeznek.

A kiképzésen kemény fizikai és mentális feladatokon kell átesni nap mint nap, de nem mindenki kerül be már ide sem: a drogteszttől a pszichológiai vizsgálatig sok lépcsőn kell még átesni.

Amennyiben valaki végigcsinálja a kiképzést, a végső elméleti és fizikai teszteken is meg kell felelni. Amennyiben ez nem sikerül, újra kell próbálkozni a kiképzés elejétől újabb bevonulással.

https://kormany.hu/hirek/737-ezer-forintos-illetmennyel-varja-a-fiatalokat-a-megujulo-tuzerseg

Egyéb lehetőségek

A katonai pályán természetesen még ezer és ezer lehetőség adott. A szerződéses katonák mellett a tartalékosok és önkéntesekig mindenki hozzátehet valamit Magyarország védelméért.

A képzettebb jelentkezők és bevonulók akár tiszti állományba is kerülhetnek rögtön a kiképzést követően, még magasabb kereseti lehetőségekkel. De a katonaságban mindenkinek adott az esély az előrelépésre - a tizedestől az ezredesig.

https://honvedelem.hu/#iranyasereg

Karrier a seregben - előnyök és hátrányok

A katonai pálya nem való persze mindenkinek, de ezt sokszor nem is lehet előre megtapasztalni. Sőt, sokaknak ez ad igazi célt és lehetőséget az életben, és megtalálják helyüket a seregben. Aki viszont inkább vállalkozó alkat, vagy a versenyszférában próbálná ki magát más területen, napjainkban simán megteheti ezt is. Nincs sorkatonaság és kötelező bevonulás, a szabad akaratból bevonuló katonák pedig talán még inkább elszántak - akár tényleges, valós veszélyhelyzetek esetén is.

SzekesfehervarAllas.hu / P.P.