Nemzetközi karrier? Székesfehérvárról elindulhatsz!

Nemzetközi karrier? Székesfehérvárról elindulhatsz!

A nemzetközi karrier iránti érdeklődés napjainkban különösen megnőtt. Az unióban pedig számos lehetőségünk van a munkavállalásra - de akár távolabbi földrészeken és kontinenseken is szerezhetünk már tapasztalatot - és a megszerzett jó gyakorlatokat akár haza is hozhatjuk. De mit tehetünk székesfehérvári álláskeresőként, tanulóként? Hogyan szélesíthetjük tudásunkat?

Érdekel az Európai Unió, vagy más földrészre eveznél? Tanulj nyelvet, nyelveket - akár Székesfehérvárról!

Angol, angol és angol - természetesen az első, hogy jól beszéljük a világnyelvet. De a német, a francia, a spanyol, az orosz vagy az ukrán épp olyan fontos lehet. Ez esetben még inkább helytálló a kifejezés, hogy ahány nyelvet beszélünk, annyi emberek vagyunk. Székesfehérváron pedig számos nyelviskola segít minket a fejlődésben, de tanulhatunk magántanárral vagy egyéb online módokon - akár teljesen ingyen is. Ami viszont fontos, hogy beszéljünk sokat az adott nyelven, hiszen a gyakorlatban is a valós tudásunk lesz a fontos, nem a nyelvvizsgák és a papírok.

A székesfehérvári nyelvtanulási lehetőségekről már több ízben írtunk, amelyekről például ide és ide kattintva lehet még részletesebben olvasni.

Milyen hazai és nemzetközi vállalatoknál és szervezeteknél dolgozhatunk?

Magyarországon elterjedt az utóbbi években, évtizedekben az Erasmus+ programhoz hasonló lehetőségeket. Ezek habár tanulmányi lehetőségek, később az elhelyezkedési esélyeket is jelentősen növelik. De például az Európai Unión belül bármikor nagyon könnyen utazhatunk és telepedhetünk le, így a munkavállalás sem olyan bonyolult. Sőt, az EU szabályainak köszönhetően ma már elvileg e téren is szabad az átjárás, ami a könnyebb elhelyezkedést is erősen segíti (ellentétben mondjuk a Brexit miatt Angliával, vagy Amerikai munkavállalással stb.). Egy nemzetközi vállalathoz pedig még csak nem is feltétlenül kell külföldre menni, hiszen többen már itt vannak közülük, de ki tudja, mikor kapunk tőlük akár egy nemzetközi szakmai lehetőséget.

Mit takar a nemzetközi tanulmányok szak?

Székesfehérvár városában lehetőség van nemzetközi tanulmányok szakon tanulni, ami remek lehetőség azoknak, akik egy gyakorlatorientált képzést keresnek, és szeretnének a hazia és nemzetközi diplomácia, a biztonságpolitika, a külzgazdasági menedzsment valamelyik terén specializálódni. Akár angolul is lehet hallgatni az órákat, ahol külföldi hallgatókkal elvegyülve még erősebb tudást lehet felszedni.

Ha már megvan az alapszak, sincs vége a műszaknak: Székesfehérváron ugyanis mesterképzésen is folytathatjuk a - nemzetközi - tanulmányainkat. A képzésen pedig szakmai tapasztalatot és gyakorlatot lehet szerezni nagykövetségeken, kormányzati szerveknél, hazai és külföldi EU-s intézményeknél, vagy akár nagyobb multinacionális vállalatoknál is.

https://www.kodolanyi.hu/felveteli/tanulmanyok/alapkepzes/nemzetkozi_tanulmanyok

Nemzetközi tanulműnyok Székesfehérváron

Nemzetközi karrier a nulláról - összegző

Nyelvek, végzettség, nyitottság, tanulási hajlandóság - ezek tehát a legfontosabbak ahhoz, hogy valaki hosszú távon sikeresen nemzetközi karriert fusson be Európában vagy bárhol máshol a világon. Persze egyéb szakmákban is rengeteg a lehetőség, legyünk jogászok, közgazdászok vagy épp informatikusok, ha értünk ahhoz amit csinálunk és meg tudunk nyikkanni valamilyen más nyelven is a magyaron kívül, jó eséllyel kapunk meg 1-2 állásajánlatot.

SzekesfehervarAllas.hu / P.P.